Selecteer een pagina

Diensten APQ Consultancy

Het aannemen van de juiste persoon is niet voor iedereen een dagelijkse bezigheid. Voor APQ Consultancy is dat het wel. Dankzij jarenlange recruitment ervaring zijn we in staat organisaties en werkzoekenden op meerdere manieren te helpen. Of het nu gaat om permanente werving, een interim-oplossing, advies of volledige ontzorging: bij APQ bent u aan het juiste adres.

Werving & Selectie

Bij het ontstaan van een permanente positie binnen uw organisatie is er behoefte aan een vaste collega. Het vervullen van deze positie gebeurt middels werving & selectie. Werving & selectie is de meest bekende vorm van recruitment, met als doel een langdurige juiste match.

Om dit doel te realiseren is het van belang om goed in kaart te brengen wat er nodig is om de positie succesvol uit te voeren en welke mogelijkheden er zijn op de (middel)lange termijn. Middels een kwalitatieve intake wordt dit op de juiste manier besproken om zo gericht op zoek te gaan naar passende kandidaten voor de rol.

De combinatie van een groot, relevant netwerk en jarenlange ervaring in de markt maakt het dat APQ Consultancy weet waar en hoe deze kandidaten het best kunnen worden geworven. Naast het plaatsen van advertenties wordt de markt dan ook actief benaderd om tot een geschikte selectie te kunnen komen.

Kandidaten die voldoen aan de doorgenomen wensen worden uitgenodigd voor een interview en vervolgens beoordeeld of zij passend zijn voor de organisatie en de bijbehorende positie. Dit resulteert in een kleine selectie passende kandidaten welke aan de organisatie zal worden voorgesteld.

Nadat de kandidaten met de organisatie zijn doorgenomen worden de eerste gesprekken op locatie ingepland en na afloop geëvalueerd. Na kwalitatieve feedbacksessies worden de vervolgrondes en een eventueel assessment afgestemd en blijkt de ideale kandidaat er inderdaad tussen te zitten.

Tijdens het offer management traject fungeert APQ Consultancy als adviseur richting zowel de organisatie als richting de kandidaat en zorgt zij ervoor dat beide partijen met volle tevredenheid een succesvolle, langdurige samenwerking aangaan.

Interim Management

Een (onverwachte) wijziging kan ertoe leiden dat er op zeer korte termijn kennis en ervaring in huis gehaald moet worden. In dat geval is het fijn om binnen 48 uur gekwalificeerde interim professionals aan tafel te krijgen die per direct een tijdelijke positie kunnen vervullen binnen uw organisatie.

Dankzij continue contact met vele interim managers in de markt heeft APQ Consultancy snel toegang tot gekwalificeerde, beschikbare interim specialisten.

Wanneer de situatie zich voordoet dat er snel gehandeld moet worden stemmen we “must haves” af die nodig zijn om de interim rol succesvol te vervullen. Tegelijkertijd nemen we data en tijdstippen door waarop het mogelijk is om het gesprek met de interim manager aan te gaan alsmede het gebudgetteerde uurtarief. Op deze manier houden we vaart in het proces en verliezen we geen tijd aan zaken als planning, afstemming budget en overige zaken.

Passende interim managers worden op zeer korte termijn voorgesteld met bijbehorend tarief en ingepland op een van de afgestemde agendamomenten. APQ Consultancy zorgt voor de briefing en begeleidt het traject zorgvuldig zodat uw organisatie zich ook hier niet mee bezig hoeft te houden en zich enkel hoeft te richten op de gesprekken.

Bij gebleken geschiktheid wordt de startdatum bevestigd, het papierwerk in orde gemaakt en is de interim oplossing tijdig afgerond.

Advies

De markt is continue in beweging. Inhoudelijk zijn verdere digitalisering en toepassingen op het gebied van onder andere data en BI onmisbaar. Naast inhoudelijke ontwikkelingen zijn er ook ontwikkelingen gaande op het gebied van wensen van werkzoekenden, juridische ontwikkelingen en de opkomst van nieuwe wervingskanalen. APQ Consultancy adviseert zowel kandidaten als organisaties omtrent diverse onderwerpen.

Of het nu gaat om quick wins of duurzame verbeteringen, APQ Consultancy gaat graag het gesprek aan om u te voorzien van het juiste advies. Waar werving van nieuwe medewerkers waarschijnlijk geen dagelijkse bezigheid is, is dit voor ons wel het geval.

Door constant met organisaties en werkzoekenden in gesprek te zijn en actualiteiten te blijven volgen zijn we altijd up to date met betrekking tot de beste manier(en) om te werven.

Recruitment Process Outsourcing (RPO)

Is er behoefte aan een nieuwe collega maar mist de mogelijkheid tot het opzetten en/of uitvoeren van een kwalitatief proces? APQ Consultancy neemt het wervingstraject (gedeeltelijk) over middels de Recruitment Process Outsourcing (RPO) procedure. Zo wordt uw organisatie volledig ontzorgd.

Bij een RPO-traject gaat APQ Consultancy een samenwerking aan voor een of meerdere vacatures binnen uw organisatie.
Doel van deze samenwerking is om uw organisatie volledig te ontzorgen, zodat u enkel gesprekken met geschikte kandidaten hoeft te voeren.
APQ Consultancy zet een kwalitatief wervingsproces op, fungeert als aanspreekpunt voor externen, werft actief en begeleidt kandidaten gedurende het proces, tot er een succesvolle aanname is gedaan.

Na een uitgebreide intake wordt een plan van aanpak opgesteld wat het best bij de doelgroep van de vacature past. Onderdeel hiervan is het opstellen van een kwalitatief recruitmentproces. Onderwerpen als de te selecteren gesprekspartners, onderwerpen tijdens de sollicitatiegesprekken, in te zetten assessments, interviewtechnieken en overige zaken die van belang zijn komen aan bod om zo een goed proces uit te kunnen voeren.

Om dit proces soepel te laten verlopen worden er (interview)momenten in de agenda’s gereserveerd waarop onderdelen van het recruitmentproces plaatsvinden. Door voorafgaand aan de werving tijdstippen te reserveren wordt vertraging in het proces voorkomen en blijft onder andere de ervaring van de kandidaten positief.
Ook wordt er op deze manier voor gezorgd dat de betrokken stakeholders gezamenlijk de ervaringen van de interviews kunnen delen, wat de kwaliteit van de feedback, en dus de beslissing, verhoogt.

Zoals vermeld wordt het gehele traject door APQ Consultancy begeleid. Wij treden op als aanspreekpunt voor zowel interne als externe betrokkenen en zorgen voor een vlekkeloos traject, tot en met de onboarding van de nieuwe collega(e).